LI-5C4879A30DE99
top of page

Magic Sailing

Magic aan de wind

Magic aan de wind

12 metre class, Magic

12 metre class, Magic

De boot.

De boot.

BBQ na het zeilen

BBQ na het zeilen

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Magic Sailing

Bedrijfsuitje

De Magic (US-38) is een America's cupper. Een Volbloed onder de wedstrijdzeiljachten.

Velen kennen de spectaculaire beelden van TV van diverse zeilwedstrijden, zoals de Volvo Ocean Race, America's Cup en andere Regatta's. Vaak wordt hierbij gedacht dat deze extreme tak van sport slechts is weggelegd voor een selecte ploeg profzeilers. Maar niets is minder waar..!! De Magic maakt het ook voor u mogelijk om deze spectaculaire happening te beleven. 

Of u nu wel of geen zeilervaring heeft, dat maakt niet uit. Iedereen mag mee. Gezamenlijk steken we de handen uit de mouwen en zorgen wij ervoor dat de Magic in haar volle glorie het vaarwater kan trotseren. 

Deze sensationele beleving is bijzonder geschikt als teambuilding, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een relatiedag, een uitje met vrienden of familie, vrijgezellenfeest of andere gelegenheden. Ook is het mogelijk de Magic te huren om evenementen bij te wonen, zoals bijvoorbeeld de Wereldhavendagen, Sail Vlissingen etc. 

Bent u nieuwsgierig of enthousiast geworden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij verzorgen tot 45 man bedrijfsuitjes en teamtrainingen. Bel of mail ons voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

PHOTO-2022-05-07-18-04-34.jpg
PHOTO-2022-05-04-18-32-26.jpg
tekening.jpeg

Scheepsinfo

 

Lengte (LOA)              19,05 m
Breedte                       3,75 m
Diepgang                    2,75 m
Waterverplaatsing    24,5 ton
Kiel                              18 ton
Doorvaarthoogte      27,5 m
Grootzeil + genua     220 m2
Spiannaker                ca 250/350 m2
Romp                         Aluminium Alloy
Werf                           Newport Offshore V.S.

Scheepsinfo

De Magic (US-38) is een America's Cup wedstrijdjacht uit de 12m klasse. Deze klasse is een benaming voor een rekenkundige formule van verschillende afmetingen van het schip. De meeste schepen in deze klasse zijn ongeveer 20 - 23 meter lang. De benaming 12 meter zegt dus niet zo veel over de lengte van het schip. Meer weten over deze klasse? Klik dan hier

 

De Magic (US-38) is in 1983 gebouwd voor het Freedom syndicaat van Dennis Conner, ook wel Mister America's Cup genoemd. Hij heeft de race vier keer gewonnen. Voor de race in 1983 had Dennis Conner twee jachten tot zijn beschikking, de Magic en de Liberty. Uiteindelijk heeft hij de race gezeild met de Liberty. Dit schip had betere zeileigenschappen bij zwaarder weer. Hij verloor deze wedstrijd en dus de cup aan Alan Bond met de Australia II. Dit was de eerste keer in 132 jaar dat de cup uit handen ging van de verdedigende Amerikaanse partij. Later werd bekend dat de Australia II uitgerust was met een vleugelkiel. Er werd besloten de Magic ook met deze "toverkiel" uit te rusten en het schip als sparringspartner van de Stars and Stripes in te zetten. Dit schip bracht in 1987 de cup weer terug in Amerikaanse handen. 

bottom of page