LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

5 tips om zeilen betaalbaarder te maken!

Zeilen gaat je soms niet in in de koude kleren zitten. Daarom hier een aantal praktische tips om zeilen goedkoper te maken.


1. Goedkope zeilhandschoenen

Voor een nieuw paar zeilhandschoenen ben je al snel 25,- euro kwijt. Maar dit kan goedkoper. Kijk maar eens in het vak met tuinhandschoenen bij jouw lokale bouwmarkt. Daar vind je al een setje GRIP handschoenen vanaf 2,35 euro!


2. Zo houd je de boot goedkoop schoon

Er zijn tal van dure schoonmaakmiddelen op te noemen om jouw boot in topconditie te houden. Maar als je het bij de basic-schoonmaakmiddelen houdt kan dat veel geld besparen. Maak daarom in het najaar je boot schoon met CIF. Daar hecht groene aanslag namelijk niet op. En gebruik allesreiniger als je snel de kuip wilt schoonmaken voordat de visite komt.


3. Betaalbare landvasten

Landvasten zijn vaak duur en na een winter met veel wind heb je al snel een nieuwe set nodig. Bij de watersportwinkel behoorlijk duur. Probeer het daarom eens bij de grotere industriële havens zoals een visafslag. Bespaar je al snel 50%!


4. Do It Yourself (DIY)

Je bent handiger dan je denkt! Op YouTube zijn veel HowTo en DoItYourself video's te vinden van klussen die vaak lastig lijken aan boord. Een anode vervangen, epoxy aanbrengen of het aansluiten van je nieuwe plotter wordt zo een stuk gemakkelijker, leuker en vooral goedkoper.


5. Goedkope en gratis ligplaatsen

In Nederland hebben we tal van goedkope en vaak gratis ligplaatsen. Zo is het liggen in een verenigingshaven vaak gratis en overnachten op een eiland vaak zelfs gratis. Op de website van de ANWB vind je een overzicht van alle aanlegplaatsen in Nederland


133 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page