LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Ben jij al klaar voor het nieuwe seizoen? Hieronder 5 tips om goed voorbereid op pad te gaan.

Het is steeds langer licht en dat betekent dat het zeilseizoen voor de deur staat! Kriebelt het al? Hieronder vind je vijf tips om jouw zeilboot weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen!


Tip 1 - Check je veiligheidsmiddelen

Je automatische zwemvesten, brandblussers, gasslangen, noodsignalen bevatten allemaal een houdbaarheidsdatum. Zorg er dus ook voor dat je deze aan het begin van het zeilseizoen hebt gecheckt. En vervang deze als het nodig is. En zorg ervoor dat je minimaal dit jaar nog mee uit de voeten kunt!


Tip 2 - Controleer je zeilen

Loop je zeilen na op beschadigingen, zwakke plekken of scheurtjes voordat je de boot optuigt. Dit kan veel schade en ongemakken op het water voorkomen. Én het scheelt je ook een hoop gedoe als je er achter komt als je boot al helemaal is opgetuigd!


Tip 3 - Eerste keer je motor starten

Omdat je motor winter klaar is gemaakt zit je koelwatersysteem vol met antivries. Dit goedje is slecht voor het milieu. Zorg er dus voor dat je een emmer onder de uitlaat houdt als je de motor gaat starten!


Tip 4 - Voldoen je landvasten nog?

Je boot heeft deze winter op de kant gestaan of in haar box een aantal flinke stormen doorstaan deze zomer. Controleer je landvasten dus op slijtage voordat ze zijn doorgesleten. Voorkomt weer een boze buurman!


Tip 5 - Plan je eerste reis

Als je de eerste keer weer gaat zeilen kies dan niet direct een dag waarop het heel hard waait. Het is namelijk fijn om op een rustige dag te kijken of alles goed is opgetuigd en eventueel vergeten dingen in orde te maken.


58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page