LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

FAQ - Meest gestelde vragen over het zeilkamp bij iSail

Bijgewerkt op: 16 feb.

Jij, of je ouders, hebben misschien nog wel wat vragen over de zeilkampen. Hieronder vind je de meest gesteld vragen op een rijtje. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden je vragen graag!


Waar slapen we op het zeilkamp?

Tijdens het zeilkamp slaap je op de Ark van iSail! De slaapkamers zijn ingericht met stapelbedden en je slaapt samen met leeftijdgenoten in een kamer. Op de ark is ook waar we eten, spelletjes doen en de bonte avond organiseren. Om te slapen hoef je alleen een hoeslaken, slaapzak en kussen mee te nemen, en vergeet vooral je knuffel niet!


Wat en waar eten we tijdens het zeilkamp?

De toppers van de walstaff bepalen het menu dus grote kans dat jouw lievelingseten erbij zit! We proberen zo gezond en lokaal mogelijk in te kopen. Alle boodschappen die over zijn aan het einde van de week doneren we aan de voedselbank van Hellevoetsluis. We ontbijten, lunchen en dineren in de woonkamer van de Ark. Met elkaar doen we daarna de afwas.


Wat doen we met slecht weer?

We hebben een zonnetje en windkracht 3/4 besteld maar het pakt wel eens anders uit. Gelukkig hebben we de ark waar we een warme en prettige plek aan hebben om terug te trekken. We maken het dan binnen extra gezellig met een grote slaapparty, spelletjes doen en vooral lekker warm blijven.

Hoe groot zijn de groepen en welke leeftijden?

De groepen zijn per week maximaal 35 cursisten groot en er is altijd minimaal één instructeur per vijf kinderen op het zeilkamp aanwezig. En dan is er nog de hoofdinstructeur en walstaff. De groep cursisten is tussen de 7 en 17 jaar oud, de instructeurs zijn tussen de 17 en 30 jaar oud. De instructeurs in opleiding zijn 16 jaar of ouder.


Ik wil als ouders komen kijken, kan dat?

Tuurlijk! We zijn elke dag van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00 op het water. Afhankelijk van de wind varen we in de haven of op het Haringvliet. Je kan ons dan zien varen. Wil je langskomen op het kamp, meldt dit dan vooraf even bij de leiding door te bellen naar 0181-729470.


Wat neem ik mee naar zeilkamp? En is een eigen wetsuit nodig?

Een handige paklijst vind je in deze blog. Je eigen wetsuit mag je natuurlijk meenemen maar je mag deze ook van ons lenen, net als een zwemvest. Zeilhandschoentjes en waterschoentjes hebben we niet, die moet je zelf meenemen. Verder is het meenemen van je telefoon op eigen risico en adviseren we deze thuis te laten.

712 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page