LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

FAQ - Meest gestelde vragen over het zeilkamp bij iSail

Jij, of je ouders, hebben misschien nog wel wat vragen over de zeilkampen. Hieronder vind je de meest gesteld vragen op een rijtje. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden je vragen graag!


Waar slapen we op het zeilkamp?

Tijdens het zeilkamp slaap je in je zelf meegebrachte tentje. De tenten staan rondom de grote tent waar we ook eten, spelletjes doen en de bonte avond organiseren. Neem een lekker grote tent mee zodat je genoeg plek hebt voor al je spullen. We adviseren altijd om 1 slaapplek voor jezelf in ruimte te hebben, en 1 slaapplek voor je tas met spullen.


Wat en waar eten we tijdens het zeilkamp?

De keukenprincessen bepalen het menu dus grote kans dat jouw lievelingseten erbij zit! We proberen zo gezond en lokaal mogelijk in te kopen. Alle boodschappen die over zijn aan het einde van de week doneren we aan de voedselbank van Hellevoetsluis. We ontbijten, lunchen en dineren in de ''grote tent''. Met elkaar doen we daarna de afwas.


Wat doen we met slecht weer?

We hebben een zonnetje en windkracht 3/4 besteld maar het pakt wel eens anders uit.

Als het te slecht weer is om in de tenten te slapen wijken we uit naar het clubgebouw van WV Hellevoetsluis. Hier organiseren we dan een mega slaapparty. Hier kunnen we ook eten, theorie behandelen en weer lekker warm worden.

Hoe groot zijn de groepen en welke leeftijden?

De groepen zijn per week maximaal 35 cursisten groot en er is altijd minimaal één instructeur per vijf kinderen op het zeilkamp aanwezig. En dan is er nog de hoofdinstructeur en keukenprincessen. De groep cursisten is tussen de 7 en 17 jaar oud, de instructeurs zijn tussen de 17 en 30 jaar oud. De instructeurs in opleiding zijn 16 jaar of ouder.


Ik wil als ouders komen kijken, kan dat?

Tuurlijk! We zijn elke dag van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00 op het water. Afhankelijk van de wind varen we in de haven of op het Haringvliet. Je kan ons dan zien varen. Wil je langskomen op het kamp, meldt dit dan vooraf even bij de leiding door te bellen naar 0181-729470.


Wat neem ik mee naar zeilkamp? En is een eigen wetsuit nodig?

Een handige paklijst vind je in deze blog. Je eigen wetsuit mag je natuurlijk meenemen maar je mag deze ook van ons lenen, net als een zwemvest. Zeilhandschoentjes en waterschoentjes hebben we niet, die moet je zelf meenemen. Verder is het meenemen van je telefoon op eigen risico en adviseren we deze thuis te laten.

643 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page