LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Grevelingencup - wedstrijd 1

Bijgewerkt op: 29 okt. 2018

Op 28 oktober hebben we meegevaren met de eerste winterwedstrijd van de Grevelingencup. Heel de winter door varen wij deze serie, iedere maand een wedstrijd en iedere maand weer een nieuwe kans!


Om 09.30 was de bemanning compleet en was het tijd voor een bak koffie tijdens het Palaver. Nadat we ondervonden hadden wat onze klasse was (toer-S, groep 3), welke baan we moesten varen en hoe laat we mochten starten zijn we naar de boot gegaan om deze klaar te maken.


Het beloofde een mooie, maar winderige dag te worden (20 knopen wind, ONO). Om deze reden hebben wij besloten niet met de Spi te gaan varen maar dat onze nieuwe zeiltjes voldoende zouden zijn.


11.15 klonk ons startschot. 5 seconden later vlogen wij over de start. zeiltjes aan en onderweg naar de gate konden we goed bij blijven. Daarna rechts om de Ossenhoek richting Scharredijken om vervolgens terug op te kruisen tot voorbij de Ossenhoek. Op dit aan-de-windse rak konden wij de grotere boten niet bij blijven door de golven die er stonden en het niet kunnen behouden van onze hoogte. Na dit stuk opkruisen weer terug richting Scharredijken en vervolgens finishen bij de Ossenhoek.

We hebben voor onze boot hard gevaren (5,5 knopen gemiddeld & een top van 8,3 knopen over de grond)


We zijn uiteindelijk op een dertiende plek geëindigd. Ruimte voor verbetering dus. Hopen dat het de volgende wedstrijd minder hard waait, dan zal onze spinnaker er voor zorgen dat we het voor de wind een stuk beter doen! Keep posted!


Lees hier wat we hebben gedaan met de BIES om klaar te maken voor de Grevelingencup!139 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page