LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Grevelingencup - wedstrijd 2

Het is alweer een week geleden, maar op 18 november startten wij de tweede Grevelingencup wedstrijd. Een bijzonder mooie zeildag in de winter. Aan boord: Dylan, Rob en Brent.

Het beloofde zonnetje was er toen we om 09.30 arriveerde bij het palaver van de Grevelingecup. De wind zeker ook, 18 knopen. Het was een koude ochtend en de auto gaf dan ook 3 graden aan toen we aankwamen bij de haven.


Na het palaver en het klaar maken van de boot zijn we naar buiten gevaren, baan 81 voor ons, en starten achter de Ossehoek. Na een verlaat startschot begonnen wij aan onze 16 mijl lange tocht. Eerst opkruisen en vervolgens down-wind. Tijdens het eerste voor-de-windse rak verliep het hijsen van de Spi niet soepel waardoor we plekken hebben verloren om nog maar over het laten zakken van de Spi te spreken waar we de boei misten.

Toen na dit spectaculaire spinnaker rak alles weer opgeruimd was zeilde wij verder richting de Veermansplaat om voor-de-wind door te varen, onder Spi, richting Scharredijke. Gelukkig ging de Spi nu wel soepel omhoog en kon Dylan ons onder hoge snelheid naar de beneden

boei sturen. Eenmaal rond de beneden boei hoefde wij enkel nog terug te zeilen naar de Ossehoek om daar te finishen.


We hebben een heerlijke dag gehad en hebben veel geleerd, zodat we volgende keer weer een beetje harder kunnen gaan!


16 december 2018 varen wij de derde Grevelingencup!106 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page