LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Ronde van Tiengemeten X-412

Bijgewerkt op: 15 okt. 2018

Zaterdag 13 november werd de ronde van Tiegemeten georganiseerd door stichting Haringvlietwedstrijden. Deze duo-handed wedstrijd start voor Middelharnis, gaat Tiengemeten rond, vervolgens naar Stellendam en de finish is bij Hellevoetsluis.


Deze wedstrijd hebben wij meegevaren met een X-412. Genaamd Dansende Damen. Nadat wij 10 minuten voor de start arriveerde bij het startschip begon onze wedstrijd met een fantastische indringstart. vakkundig stuurde Ton de boot over de startlijn en met een eerste positie konden wij beginnen aan het eerste kruisrak. Dit kruisrak moesten wij tot de bovenboei volhouden. Als derde boot ronde wij de bovenboei om het spinnaker rak in te gaan tot aan Stellendam. Ter hoogte van de Hoornse hoofden moesten wij een stuk loeven waardoor we halve wind met de spi richting Stellendam voeren. Bij de Slijkplaat werd de druk teveel en liepen wij spectaculair uit het roer. Dit was de call waarop de spinnaker naar beneden gehaald werd. Zonder spinnaker maar wel met een knik in de schoot voeren wij af op de boei bij Stellendam en keerden wij terug om te finishen bij Hellevoetsluis.


Het was fantastisch weer en een lekker windje. Uiteindelijk kwamen wij als 4e boot over de finish maar werden wij door onze rating terug gezet naar een 8e plaats.


81 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page