LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Tijd voor onderhoud! #Staysafe

Nu we helaas niet mogen zeilen, hebben we wel meer tijd voor onderhoud aan onze boten! We hebben dan ook zeker niet stilgezeten de afgelopen weken. Hieronder een kort verslag van de werkzaamheden die we hebben uitgevoerd om onze vloot helemaal in orde te maken voor het nieuwe seizoen!


De elektra van de ETAP 28 is aangepakt. Een stel nieuwe accu's en nieuwe binnenverlichting zorgt ervoor dat alle systemen weer up and running zijn, toch wel zo lekker een koud biertje na het zeilen. Ook werd alles netjes weggewerkt op een nieuw bedieningspaneel én installeerde we een nieuw geluidssysteem in de boot. Daar zijn de buren hoe dan ook blij mee!


De Optimisten zijn ook weer zo goed als nieuw, op wat kleine gebruikssporen na liggen ze glimmend te wachten tot ze weer het water op kunnen. Een flinke klus al die Optimisten weer helemaal op orde brengen. Alle schoten en landvasten zijn vervangen en de zeilen zijn nagelopen. Ook de luchtzakken werden nog een keer extra goed opgepompt om te kijken of deze niet lek waren. De boten liggen weer in het rek en zijn klaar voor het nieuwe seizoen.


De Elan E5, die we soms wel eens gebruiken voor een bedrijfsuitje, maar waar we vooral de dinsdagavond wedstrijden mee varen is op de kant geweest voor onderhoud aan het onder waterschip. Knippen en scheren en het poetsen van de romp stond op de planning. Een week later lag de boot weer glimmend erbij.Totale refit onderwaterschip Sigma 38. Tijd voor nog een klusje, de Sigma was toe aan een nieuw systeem onder de waterlijn. Dus deze ging volledig kaal. Eerst krabben, daarna schuren. Om vervolgens het verfsysteem weer laagje voor laagje op te bouwen. Na 4 jaar in het water was het tijd dit grondig aan te pakken, en dat is dan ook gedaan. Dus als je dit jaar op de Sigma zeilt, bijvoorbeeld met een bedrijfsuitje, dan zit je qua snelheid hoe dan ook goed!


Op de planning. We zijn nog niet klaar, als de Sigma weer in het water ligt gaat de mast terug op de Spirit 28, en gaan we de Kielboot voorzien van een nieuwe laag antifouling en wordt de romp geschilderd.

244 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page