LI-5C4879A30DE99
top of page
  • Foto van schrijverBrent Biesheuvel

Vijf goede navigatie-apps om te navigeren tijdens het zeilen

Stoffige kaarten en een pijlkompas verdwijnen langzaam uit het oog van de zeiler en de apps doen dan ook steeds meer hun intrede. Hieronder vijf goede navigatie apps voor de watersport.


1. Navionics (€33,99 UK & The Nethelands)

Navionics is een vooruitstrevende app-bouwer gespecialiseerd in de watersport. ''We start where the road ends''. Door de vele mogelijkheden die de app heeft gemakkelijk te gebruiken en in te stellen zoals je zelf wilt en zoals dit het beste bij jouw boot past. Overzichtelijke kaarten en altijd UpToDate!


2. ANWB Waterkaarten (gratis)

Met de ANWB Waterkaarten app heb je altijd de beschikking over alle waterkaarten van de ANWB en de Wateralmanak deel 2 vol met vaarweggegevens.


3. Marine Imray (€45,00 1800serie)

De kaarten in deze app zijn gebaseerd op die van de Nederlandse 1800 serie. Navigatie-app met digitale waterkaarten voor watersporters en de beroepsvaart. Deze app is te gebruiken als kaartvervanger van de Imray papieren kaarten. De app is gratis te downloaden. In de app kunnen de kaarten worden aangeschaft.


4. iSailor (gratis)

Al vinden wij de naam natuurlijk erg mooi, de functionaliteit van deze app laten zo nu en dan te wensen over. De app is gratis uit te proberen en de kaarten lijken veel op die van Navionics. Helaas zijn de kaarten minder gedetailleerd en mist de app de functie ETA. De kompas koers is niet altijd duidelijk en achtergrondtrackring bestaat helaas niet.


5. InavX (€49,95)

Zeer gedetailleerde kaart die je toegang geeft tot al jouw favoriete kaarten, direct via de app. Volledig ingesteld met one-touch aankoop en download, geeft iNavX de gebruikers de meest gestroomlijnde toegang tot de meest uitgebreide set van marine grafieken en kaarten van verschillende aanbieders.
2.188 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page